Familien Thye's hjemmeside

Lev livet medens du kan

Den Vinøse Madklub 2005

 

Lørdag den 10.december 2005 afholdt vi
julefrokost i Kokkedal.

 Alle mødte til tiden og i godt humør.

Vi startede med flæskesvære og pistacienødder, hertil fik den mandlige del af
selskabet Tuborg sneøl og den kvindelige del fik hvidvin Chardonnay Vendance
2004.

 

Efter lidt hyggesnak gik vi til den alvorlige del af festen, nemlig maden.

Vi startede med spegesild m/karry-æggesalat, stegte sild og kryddersild i
cremefraiche urtelage.

Endvidere fik vi torsk i karrymayonaise og krydret rejesalat.

Som det varme fik vi mørbradbøf med løg, andebryst og flæskesteg m/rødkål.

Endelig fik vi 4 slags oste samt frugtsalat.

Til alt dette drak vi hvidvin og øl af mrk. St. Feuillien, Brøckhouse Julebryg,
Willemoes Ale og sneøl samt Linieakvavit, Jubilæumsnaps, Julesnaps og
Rød Aalborg.

 

Herefter gik vi ind i stuen og drak kaffe og spiste chokolade.

 

Endnu en hyggelig julefrokost i stjernernes tegn gik til ende.

  

Vi ønsker alle et rigtig godt nytår.

 

Kærlig hilsen

Kirsten og Allan

Den Vinøse Madklub - lørdag, den
15/10-2005 Ole Suhrs Gade

 

Vi havde desværre fået afbud fra Kirsten & Allan, da Allan vistnok havde taget
noget med hjem fra Sicilien -

han kan jo ikke få nok.

Aftenen var ellers specielt tænkt på Allan & Kirsten, da forretten som vi lavede
forrige gang ikke var prøvesmagt af det ærede par.

Først serverede vi en lille 'appetizer' i form af flutes med gedeost og rosmarin,
gedeosten var lige smeltet lidt -

hertil en lille italiener Primo Trevini, 2003, merlot (meget god)

Forret:


1. Det var norsk røget laks bygget op med med Klosterkrone ost 'som et lille hus'
dertil blev serveret brøndkarse,

friske asparges, caviar, pesto mv... samt selvfølgelig vores italienske bagers brød,
hertil blev serveret (her var der også tænkt på dig Allan) Tokay Pinot Gris 2000,
Lieu-dit, Herreweg, Türkhein - Haut Rhin (den var meget gul og frugtagtig) (laksen
kom fra Daniel Sain Schack ?)

2. Hovedretten bestod af vistnok Kirstens hofret som var gammeldaws oksesteg,
med pureret sauce af årstidens

grøntsager, portionsanrettet med diverse sprøde grøntsager (saucen var tilsat
Willemoes Ale) Jørgen og jeg smagte førstevinen fra Toscana, 1998 - men den var
 dårlig (den er byttet og vil ligge til næste

madklubsaften hos os)

Så fandt jeg en ny type vin fra lageret - det blev en fransk vin Chateau La Rose de
France, Haut-Medoc, 1996 og den var gudskelov super selvom den var meget
støvet og nok ikke opbevaret helt korrekt.

Kaffen var nymalet også fra Daniel Letz hertil chokoladestykker fra CM
Chokolade Mageriet, Hillerød (Benitas hjemmelavede) hertil avec's

Til sidst sluttede drengene af med Carlsbergs Winter Rye.

Vi glæder os til næste gang hos Lene & Jørgen den 19/11-2005.



Mange kærlige hilsener fra Karin og Søren
 

Lørdag den 30. juli havde vi aftalt at mødes i
Kokkedal.

Vi havde regnet med, at vi skulle sidde på terrassen og grille, men vi havde ikke
vejrguderne med os. Regnen stod ned i stænger hele eftermiddagen, men omkring
kl. 17,00 holdt det op og vi fik solen at se. Vi havde dog besluttet, at vi hellere
måtte sidde indenfor og spise, idet det stadig var meget fugtigt.

 

Alle mødte op til tiden og vi startede med flæskesvære og en Risling fra Wehrle
(det er jo altid godt).

 

Efter ½ times tid gik vi til bords og til forret fik vi Røget ørredmousse (moussen 
var dog blevet lidt tynd, men smagte godt alligevel) der var serveret på en bund
af blandet salat og pyntet med rød kaviar og lime. Hertil fik vi

Risling fra Wehrle (den sidste flaske).

 

Hovedretten bestod af ½ grillet kylling til hver, hertil fik vi sort kirsebærsauce og
nye persillekartofler og tomatsalat med løg, oliven og marineret fetaost. Hertil fik
vi en rødvin ”Château La Baronne 2002, den var heller ikke dårlig.

 

Til dessert fik vi marinerede frugter og is. Hertil fik vi Muscat dessertvin.

 

Efter middagen bød vi på kaffe og cognac samt chokolade. Det skal bemærkes, at
Søren drak CocaCola efter kaffen (han havde det vist ikke så godt).

 

En hyggelig aften og vi ser frem til næste møde, som vi ikke fik aftalt.

 

Kirsten og Allan

Lørdag den 11.juni 2005 i Holsteinsgade.
 
Alle var der til tiden og Allan og Kirsten havde heller ingen problemer med at finde en
parkeringsplads i området.

 
Der blev selvfølgelig startet med en velkomstdrink og de obligatoriske flæskesvær og chips.
 
Forretten var en helt klassisk rejecocktail med en hjemmelavet dressing med lidt bid i. Hertil
en hvid Savanha 2002.

 
Hovedretten var en rustik fransk landret nemlig tørmarineret nakkekam. Den var tilberedt i
jerngryde på en bund af flåede, rensede tomater  og løg som var kogt til en kompot. Der var
kartoffelbåde som tilbehør. Som vin blev der serveret Magno Bricco 2000 som er en dejlig
kraftig  Italiener som kan klare sig til retten.

 
Lene havde været i byen og købe is fra Heiberg hvor der blev serveret udskåret frisk ananas til.
Til desserten blev serveret portvin og madeira efter ønske.

 
Der blev snakket en masse over kaffen og vi blev enige om at vi samles næste gang hos Allan
og Kirsten lørdag den 30.juli kl. 18.00.

 
Endnu en god aften i gode venners lag.
 
Lene og Jørgen
 

Ole Suhrs Gade 2.04.2005

Hej administrator samt frue

Et lille notat til Den Vinøse Madklub.

Vi håber at I begge har det godt.

Jeg arbejder næsten hele tiden, men glæder mig meget til at jeg endelig skal
på sommerferie med min lille kone samt Lene og Jørgen, der er kun 14 dage
endnu......

Endu en skøn aften i madklubregie - desværre meldte Thyesen afbud, og vi
havde endda 3 helt nye ting på menuen:

Velkomst blev med de tradionelle flæskesvære, vi havde ellers tænkt os noget
i retning af det vi fik hos familien Thye', men det blev ved det tradionelle,

Verdicio Classica, Italy

blev serveret og den fulgte med til forretten.

Forretten var chefkok Kurts opskrift fra Faaborg;

Et lille tårn bygget op med norsk ferskrøget laks og klosterkrone ost,
smeltet forsigtigt i ovn ved 150 grader, hertil sort ishavsrogn, stenbiderrogn,
citron og dild og nye friske asparges. (det var guf)

Hovedretten var en ide fra vores datter Carina;
Marineret oksemørbrad med peberrods-kartoffelmos by Jamie Oliver (s.233)
Marineret med 2 håndfulde friske rosmarin stilke samt hvidløg knust i
morter.
Rødvinssauce af kraften.

Fra kælderen

Cuvee Galiles Saint Emilion, 1999
Chateau La Tour Visins, Cabardes, 1999

Dessert var fra slankebogen

Hele figner med lakridscreme - lækker slankemad

ASTI


Der kom lidt røg i køkkenet, formentlig fra den smeltede ost.

Afslutningsvis kom der lidt kaffe og avec på bordet, vi var udgået for La
Froigh (?) tang whisky fra Isle, og måtte tage resterne fra skabet.

Jeg håber, at du Allan får smagløgene igang, når du læser referatet.

Mange kærlige hilsener fra min kone og jeg / Søren



Kokkedal, den 26. februar 2005

 

Alle mødte kom i samlet flot og til tiden.

 

Vi havde som noget nyt besluttet os for, at vi ikke skulle have flæskesvære til at
begynde med, men Tapas.

Vi havde valgt melon i små stykker, oliven med rød peber og serranoskinke med
basilikumblade. Hertil drak vi hvidvin Alsace Riesling fra Wherle.

 

Efter en hyggelig sludder gik vi til bords.

Til forret fik vi hjemmelavet aspargessuppe med italiensk landbrød. Hertil hvidvin
Alsace Gewurstrauminer, Wherle.

 

Til hovedret fik vi mørbrad i fad med tomater, løg og rød chili. Hertil jasminris og
tomatsalat bestående af:

blandet bladsalat, tomater, soltørrede tomater, der havde ligget i hvidløgsdressing,
Katalama oliven og fetaost.

Hertil drak vi rødvin Chateau Kirwan Margoux 2002, den var rigtig god.

 

Til dessert fik vi 4 forskellige oste: hvidløgsost, skimmel brieost med ydre dyppet
i aske, almindelig fransk brieost og lidt emmenthaler. Hertil druer samt resten af
rødvinen.

 

Til kaffen blev der serveret whisky samt chokolade.

 

Tak for en hyggelig aften, der sluttede ved ca. 24-tiden.

  

Kirsten og Allan

 

Madklub i januar 2005 på Østerbro

 

Det var første møde i det nye år og alle var fremme til tiden selvom der var problemer med
parkeringen.

Der blev startet med en Alsace Crement fra Werle og selvfølgelig flæskesvær til.

Til forret blev serveret lakse pirock (indbagt laks) med en kold sauce af creme fraiche med
masser af dild i.  Hertil en

 Alsace Riesling Crand Cru 2002 også fra Werle.

Hovedretten var portionsanrettet og bestod af oksemørbrad med fyld af hel spinat og soltørrede
tomater, halvmåneformet rosti med løg og timian, dampede mini gulerødder og endelig en
portvinssauce til at runde af.  Der blev serveret en Argentinsk Cabernet Sauvignon

2003 Michel Torino.

Desserten var Dajm is (med en bagt bund af mandler)og hertil blev serveret Madeira hedvin.

Der var selvfølgelig kaffe med guf til og der blev serveret skarpe og koldt til dem
som ønskede det.

Det var en dejlig aften med en dejlig stemning og vi glæder os allerede til næste gang hos
Allan og Kirsten.

 

Med kærlig hilsen          Lene og Jørgen

 

til start

Gå til Den Vinøse Madklub 2004