Familien Thye's hjemmeside

Lev livet medens du kan

Den Vinøse Madklub 2004

Julen 2004 i Ole Suhrs Gade 23 v/ de
ærede medlemmer Karin & Søren. 4. december 2004

 

Alle de ærede medlemmer; Lene, Kirsten, Karin, Jørgen,
Allan og Søren var tilstede.

Vi startedede med Saint Landelin, 6,5% fransk juleøl og
hertil de uundværlige flæskesvar mv..

Menuen var:

Karry, krydder, marinerede, tomatsild

Store høstsild i peberrods- æbledressing (sølvblanke sild)

Blomkål med rejer og dressing

Mørbrød med dijonsauce og bacon og Allans livret
''champignoner'', men der var advarselstekst på dem.

Berberiandebryst (helt stykke) med små kartofler og rødkål
til.

Så gik vi over til ostene:

Port Salut, Pikant oste med bl.a soltørrede tomater,
fransk brie, Vatiman, Gorgonzola, Gallani, Italy, Cabrette
- gedeost, Kvibille, Whisky (tilsat), fra Sverige og Dansk
schweizerost.

Vesterhavs rugbrød, softkerne og hjertebrød.

Der skulle jo også være lidt våde varer, som traditionen
skriver;

Aalborg Juleakvavit 2004, 47% - Linie Aquavit, Lystholm
Fabrik, Norway 41,5% - Aalborg snaps 45% - Skagens snaps
(gave fra min mor) 32% Stolicnaya - måske Ruslands bedste
woodka 37,5% og til sidst og ikke mindst var der sat
mavens bedste kammerat frem - nemlig

Underberg 47% som gæsterne dog ikke behøvede.

Juleøl: Carls Jul, Tuborg Sne, hof/tuborg, Willemoes,
Vestfyens Bryggerier (Assens) Ale, Stout og Julebryg lidt
stærkere varer.

Yderligere ubegrænset mængde af rigtig dansk gåsevin -
serveret køligt.

 

Det var en hyggelig dag/aften og hvor vi fik sunget lidt
bl.a. den traditionnelle sang:

                       Gang på Gang er en sang

og vistnok også en enkelt julevise.

Til kaffen blev der serveret hjemmelavet chokolade, fra
vores egen Chokolatier Benita

Karin og jeg siger 1.000 TAK for en dejlig traditionel dag
i klubregie

Nu går der 3 år før det bliver vores tur igen. Puha......

 

 

 

 

Allerede den 6. november 2004 mødtes vi igen.
Denne gang i Kokkedal

Vi startede som sædvanlig med flæskesvære samt Campari (med eller uden juice).

Herefter gik vi over til aftenens menu:

Til forret fik vi hummersuppe, garneret med flødeskum. Dertil drak vi ”husets vin”
hvidvin fra Alsace.

Til hovedret fik vi udbenet lammekølle, krydret med rosmarin og citron. Hertil fik vi
sauteret rødbeder smagt til med citron og spidskommen og nogle lidt kiksede bagte
kartoffeltoppe.

Her serverede vi en absolut drikbar bourgogne – Nuits-Saint-Georges – samt en
anden rigtig god rødvin, hvor Kirsten desværre har smidt flasken ud, inden jeg fik
skrevet navnet op, men den var også god.

Til dessert fik vi pæretærte med flødeskum og portvin.

Endelig serveredes kaffen i stuen, hvortil vi fik lidt chokolade og der vistes videofilm
fra Miramar.

Aftenen sluttede i god ro og orden, og vi glæder os til julefrokosten hos Karin
og Søren.

 

Kærlig hilsen

Kirsten og Allan

 

 

Østerbro 30. oktober 25.09.2004

Det var første gang vi alle skulle mødes i Holsteinsgade.  Allan og Kirsten måtte sande, at det ikke er let at finde parkeringsplads på Østerbro.

Vi startede med hjemmebagte snacks (butterdejssnegle med blendet bacon og
ost) og selvfølgelig også flæskesvær.  Der blev serveret dry martini til.

Middagen startede med en tallerken med en bund af rucola salat, hvorpå var lagt hårdtstegte tørmarinerede kyllingelever, fois gras (andeleverpostej) og pyntet med ristet parmaskinke på toppen.  Hertil blev serveret en Chateau Rose Fompeure, 1995 fra Cotes De Castillon.

Hovedretten som blev serveret portionsanrettet bestod af fasanbryst lagt på forskellige svampe pyntet med en nedkogt fond.  Det blev ledsaget af aspargeskartofler.  Til hovedretten blev der serveret en bourgogne som
desværre er gået over i anonymiteten, da flasken blev smidt ud førend referatet
er blevet skrevet.

Til dessert blev serveret toscaæbler med flødeskum og dertil Nettos bedste (og eneste) Muscadet.

Efter kaffen var der koldt og avec til dem der havde lyst.

På gensyn allerede lør. den 6. nov. på grund af Allan og Kirstens forestående
rejse til Azorerne.

 

Med venlig hilsen

Jørgen og Lene

 

 

Ole Suhrs Gade 25.09.2004

Kære Allan & co.

Vi sender et stk. referat til internetbestyreren.

Deltagere: Lena, Jørgen, Karin og Søren (Maria og Amalie spiste i
stuen)

Afbud fra: Kirsten og Allan

Vinmenuen:

Vi startede med Lambrusco, Motina, Italy 8% (Grasparossa di
Castevetro)

Den sidste flaske fra Maurice Werhle, Al Sace (hjemtaget i 1999)

Gewurztraminer, 1998

Fra vinkælderen blev hentet:

Ch. Tour Cazelon, Montagne, Saint-Emilion, 1998

ch. Franc-Maillet, Pomerol, 1988 bemærk årstallet (og den var rigtig
god)

Menue:

Krebsehaller i karry (en tradition i Ole Suhrs Gade)

 

Gammel daw's oksesteg med blendet grønssagssauce hertil årstidens
grøntsager

Oste: Fransk blød gedeost fra Saint-Loup, Tomme de Savoie fransk alpeost
fra Teleggio, italiensk blød ost fra Lombardiet (komælk), Pecorino 'Romano'

italiensk fåremælsks ost fra Lazio/Sardinien og til sidst Prima Donnaen, den

 

Hilsen Karin og Søren

 

 

Fredag den l8. juni 2004 i Kokkedal

 

Alle mødte ca. ½ time for sent, idet toget var forsinket fra Østerport Station.

 Vi startede med hvidvin Alsace Riesling fra 2002 samt den sædvanlige grisehud og  indbagte nødder. Samtidig så vi afslutningen på fodboldkampen mellem Danmark og Frankrig.

Herefter gik vi til bords og vi startede med en laksetimbale med krydret cremefraiche dressing. Vi fortsatte med Alsace-hvidvinen.

Til hovedret fik vi kalvekoteletter med nye kartofler og gorgonzolasauce samt
tomatsalat med oliven og fetaost mv. Til dette fik vi en Amarone Rødvin fra l996, alle syntes den var blød og lækker, bortset fra Kirsten, der er lidt sær i den retning.

Vi fik ingen dessert, men til kaffen fik vi chokoladelagkage med moccacreme samt chokolade.

Herrerne fik cognac og whisky til.

Allan skulle vise billeder fra vores ferie til Cannes fra PC til fjernsyn, men af en eller anden grund var indtillingerne på PC`eren forduftet, så det kunne ikke lade sig gøre,
så vi måtte bevæge os ind til Allans PC og kigge der.

Problemet blev løst dagen efter.

Det var en hyggelig aften, og vi glæder os til at se jer alle til Allans fødselsdag.

Kærlig hilsen

Kirsten og Allan

 

 

 

Miramar 1 - 8 maj 2004 hos Karin og Søren

 

 

 

 

 

Greve den 27– marts 2004 

Som sædvanlig mødte alle til tiden så vi kunne hjælpes ad med at komme på
2´den sal, hvor Lene ventede på at hilse på alle de ”gamle” i madklubben.  Jeg
har også været så letsindig at jeg har inviteret Lene med til Frankrig  (hun er god
til at lave morgenmad !!) …, og jeg glæder mig til at ha´ selskab på turen.  Lene påstår hun også glæder sig selvom hun allerede har mødt jer alle ???!!!!

Aftenen startede som sædvanlig med en velkomstdrink (Cremant D´Alsace fra
Louis Hauller) med de tilhørende grisebolcher.

Forretten var hvidvinsdampede rødtunger rullet med fyld af avocado, rucolasalat,
løg og citronsaft. Hertil et godt italiensk brød.  Hvidvinen som var beregnet til
fisken viste sig desværre at ha´ prop, hvorfor at vi var så heldige at Lene havde forsynet huset med en anden Cremant fra Lucien Albrecht som vi så kunne nyde
til i stedet.

Hovedretten var bøf med pizzasauce og hvor der var sat pasta til.  Jeg havde fornøjelsen at kunne servere rødvin som jeg havde fået af mine kolleger i fødselsdagsgave.  Den smagte godt !

Desserten var Lenes hjemmelavede is med valnødder og chokolade.  Hertil en
god portvin.

Til kaffen var der diverse chokolade og der blev selvfølgelig lagt de sidste planer
for vor tur til sydfrankrig.

På gensyn i lufthavnen tidlig morgen lørdag den 1. maj 2004.

Kærlig hilsen   Lene og Jørgen

 

 

 

=============================================================================

Lørdag den 6. marts mødtes madklubben i Kokkedal.

 

Alle mødte til tiden (de fulgtes ad) og vi startede som sædvanlig med lidt hvidvin,
Risling fra Ribeauville, som vi har besøgt, da vi var i Alsace med Den vinøse Herremadklub. Hertil fik vi, også som sædvanlig, flæskesvære.

Karin og Søren havde bestilt flybilletter til vores ferie i maj, og de havde også bestilt
hotel til os ( vi har jo altid været lidt sære og lidt for os selv). Så vi sad og talte om
ferien og om, hvilke steder vi skal besøge. Det fremgik tydeligt, at alle glæder sig.

Efter dette skulle vi jo have lidt at spise og til forret fik vi blinis med stenbidderrogn, rødløg og cremefraiche dressing. Vi drak samme hvidvin til som ovenfor.

Til hovedret fik vi oksefilet med små bagte kartofler og  madagaskarpebersauce, 
samt smørdampede rosenkål, gulerødder og pastinakker. Hertil fik vi en Barbaresco Rødvin fra 2000. Rødvinen var vist rimelig god, og det endte med at både Søren og  Jørgen bestilte hver 6 flasker, som jeg HAR hentet hos Philipson. De vil blive leveret
ved vort næste møde hos Jørgen.

Vi sluttede med Irish Coffè samt chokolade.

Til slut fik Søren og Jørgen hver en julebryg, for julen varer jo som bekendt til påske.

Tak for god ro og orden.

Kirsten og Allan

 

 

=============================================================================

Ole Suhrs Gade 31. januar 2004

Alle mødte op til velkomst drink:

Domaine Chateau de Mersault, 1986 (14 år gammel) - Savigny Peuillets, 1. cru.

Vi har selv hentet vinen hjem fra Madklubbens tur til Dijon og omegn. Vinen lå i
Mersault's slottes kælder.

Vore vinkyper havde anbefalet 'Millesime' at drikke rødvinen som velkomst, da den
ikke har været opbevaret korrekt.

Dette var en særdeles god ide, da de første mundfulde smagte godt, men ellers
ændrede vinen karakter til at gå over til hedvin/sherry-agtigt - og det sidste blev
smidt ud - desværre....

Forret:

De traditionelle krebsehaler i karry - med 'lidt' piskefløde, peberfrugter

hertil serverede vi en Mosel - Saar, 1993 (11 år) Bernkasteler Badstuse, Riesling,
Spatlese

Hovedret:

Franskmørbrad med paprika sauce, tomater, champignon, røde- og hvideløg
finthakket, hertil serverede vi en 2001 Bourgogne, Pinot-noir, Olivier, Gryot.

Dessert:

Kaffe / Irsk kaffe med petit four fra Bo Bojesen.

Turen går i år til Miramar, Sydfrankrig, Cotes de Azur - beliggenheden ca. 20 km fra
Cannes og ca. 50 km til Nice, med det azurblå vand og de røde klipper(bjerge).

Vi skal bl.a. se Monaco med meget mere.

Hr og fru Thye skal selvfølgelig indlogeres på det firestjernede hotel

Miramar Beach Hotel, med altan/terrasse til omkring 1.200 kr. pr nat (efter tilbud),
men uden morgenmad mv...

Mange kærlige hilsener fra Karin og Søren - Vi glæder os til næste lørdag

hos familien Thye.

 

Spring til forside

Spring til Den Vinøse Madklub 2003