Familien Thye's hjemmeside

Lev livet medens du kan

Den Vinøse Madklub 2003

 

 

Greve den 6. december 2003

Som sædvanlig mødte alle til tiden og jeg var klar, så der var ro på.

Efter velkomst blev der sagt værs´go og der kunne startes på følgende traditionelle traktement:

Gammeldags modnede hvide sild

Gammeldags modnede kryddersild

Christiansø pigens sild

Hertil hjemmelavet karrysalat og hårdkogt æg

Hjemmelavet torsk i mayonaise pyntet med rejer (der var næsten ikke noget tilbage
til værten næste dag !)

Rejer med citron

Flæskesteg

Andesteg

Lun leverpostej med bacon og champignon

Mørbradbøffer med bløde løg

Ost

Hjemmelavet frugtsalat

Hertil blev der selvfølgelig indtaget diverse øl, hvidvin samt forskellige snapse.

Til kaffen hvor vi alle havde behov for at slå mave blev der lagt planer for ferie i maj 2004 i sydfrankrig. Det er noget alle ser frem til !

Tak for endnu et dejligt år i selskab med gode venner.

På gensyn den 31. januar hos Søren og Karin

Jørgen

 

 

 

 

Kokkedal, lørdag den 22. november 2003

 

Alle mødte til tiden og vi startede aftenen med de obligatoriske svære, hvortil vi delte
en flaske Cremant d´Alsace fra Wehrle. Efter lidt hyggesnak gik vi over til den mere alvorlige del af aftenen, middagen.

Til forret fik vi blinistårn m/røget laks og krydderurter samt krydderurtedressing,
dertil drak vi Gewurztraminer fra Wehrle.

Til hovedret fik vi Allans livret, nemlig culotte m/flødekartofler og urter (porrer og
selleri) og salat special, hertil drak vi rødvin Saint Emilion. Først en Chateau Chauvin Grand Cru Classé l992 og derefter en Chateau La Rose-Pourret Grand Cru l992.

Til dessert fik vi 3 slags is m/hindbærsauce i chokoladekurve. Hertil drak vi portvin.

 

Aftenen sluttede med kaffe og chokolade.

 

Kirsten og Allan

 

 

 

 Ole Suhrs Gade 8 november 2003

 

Jørgen kom planmæssigt kl: 18:30 - måtte stå og vente i kulden i flere minutter.

Velkomst dring blev i dag Snebajer, da øllet netop var blevet givet fri, hertil de
sædvanlige griseprodukter mv..

Jørgen var jo som bekendt den eneste der kunne komme.

Til forret fik vi:

1. Tigerrejer og krebsehaler, der blev stegt i ovn med citronskal, hvidløg og olie -
det blev lagt på en bund af 'minihjertesalat'  som var utrolig delikat hertil avocado
og græsk youghurt dressing.

2. Chablis 2002 - Domaine Maquerite Corillon (fra Irma) - meget skøn og citrusagtig

Hovedret:

1. Det var oksemørbrad i dijonsennepssauce med østershatte (sæson), bacon, løg,
peberfrugter

2. Hertil serverede vi en hjemtaget flaske vin fra min søsters residens i Frankrig:

Abbaye de Lerins - Reolte 2000 - Cuvee Tradition

Den blev hentet på en stormfuld dag fra den lille franske ø ud for Cannes, hvor
munkene selv har lavet vinen.

Øen heder Ile Saint Honrat, der er vinstokke på 7 ha. hvoraf de 3 ha. er hvidvin.
Druen er Syrah.

Desserten bestod af frisklavet kaffe og hertil en antal glas af Jørgens' mærke
Laphroigh (whisky)

dette blev skyllet ned med yderligere en snebajer.

 

De udsøgte hilsener fra Karin og Søren

PS: Vi glæder os allerede til den 22 hos jer.

    

Madklub fredag den 20. september 2003 i Greve

Alle mødte til tiden og endda samtidigt.

Der blev startet med de obligatoriske flæskesvær og for en gangs skyld også chips. Der blev skænket en chilensk hvidvin Santiago 1541 2002 på chardonnay druen. Vinen er en jeg har lært at kende i Føtex og jeg er selv blevet meget glad for den da den er tør og samtidig krydret og fyldig.

Da gæsterne var sat til bords blev der serveret en anretning med krydrede blommetomater, avocado og rejer hvortil der var en hjemmelavet dressing
og også varm flute. Vinen fra velkomsten blev også serveret til forretten.

Til hovedret blev serveret mørbrad omviklet med bacon og stegt på panden mens vi spiste forret. Under forretten bredte der sig pludselig en duft som
ikke var tilsigtet. Det var desværre gorgonzolasaucen som havde det for
varmt og var brændt på. Gode råd var dyre !! Jeg nåede at lave en sauce som bestod af stegeskyen fra mørbraden opblandet med med Marsala hedvin. Den nåede heldigvis at blive reduceret nok til at få en næsten sirupsagtig konsistens. Den blev dels hældt ovenpå mørbraden og også serveret til pastaen. Der blev skænket en rødvin som Søren nåede at smage forrige gang hvilken er en Italiener som hedder Conti Cortesi også fra Føtex som jævnligt er på tilbud til en acceptabel pris.

Til dessert havde jeg trukket en gammel klssiker ud af "stalden".
Hjemmlavet karamelsovs sammen med vanilieis.

Endnu en dejlig aften med gode venner og på snarligt gensyn ( halvanden måned !!) hos Søren og Karin.

Kærligst Jørgen

 

 

                    

Madklub fredag den 30. maj 2003 i Greve

På en lun sommeraften dukkede Søren lidt tidligere op end sædvanligt, dog efter aftale. Da Allan og Kirsten desværre meldte forfald samme eftermiddag og Karin dagen før var taget til Frankrig, tog Søren toget så niveauet af vinindtagelse kunne holdes sammen med Nina og jeg selv. Det lykkedes !!

Der blev startet på altanen med Alsace Pinot Blanc (den andensidste) sammen med de obligatoriske flæskesvære.

Forretten der blev serveret var frisk tunfisk med ansjoser og champignon og frisk bagettebrød til. Der blev drukket Alsace Riesling (den sidste fra Maurice Werle !!).

Hovedretten var Involtini alla Milanese oversat til kalveruller med skinke og parmesan. Til hovedretten havde jeg ladet mig råde af vinmanden i min Føtex til at servere en Italiensk 'Conti Cortesi, Monte Schiavo 2000' lavet på druen rosso conero. Den smagte så godt at Søren fik 2 flasker med hjem.

Efter at have sunket maden lidt, blev desserten serveret til kaffen og den bestod af frisk ananas udskåret a´la Jørgen og et par kugler vanilieis til.

Der blev også smagt på den gode whisky fra Islay og snakken gik indtil Søren var nødt til at bryde op for at kunne nå hjem inden DSB gik i seng.

Endnu en dejlig aften !

På gensyn i slutningen af August med håbet om en god sommer til alle.

Jørgen

 

 

Ole Suhrs Gade 25.04.2003

hej begge to

Tak for sidst - håber I kom godt hjem.

Jørgen var desværre syg det lille pus.

Vi startede med en flaske Chablis 2001, Charles Renoir + de sædvanlige.

Forret Varme Karryrejer (fra opskrifter.heede.dk) - hvilket var nyt og som

vi alle kunne lide - det var en slankeret.

Hertil Chablis

Hovedret: Mørbrad med bacon og kalkun bacon samt rodfrugter i ovn + rødvinssauce.

Hertil Long Ridge 2000, Pinotage/Stellenboscih, South Africa, meget skøn

Dessert; Bananer stegt med farin, citron og stødt ingefær, hertil flødeskum is og jordbær

Alt i alt en dejlig aften - med snak omkring Rhodos, fast 300 kr. hver måned

og hyggeligt samvær

Mange kærlige feriehilsner fra Karin og Søren

Ps: Vi glæder os til søndag morgen 05:00 i Københavns Lufthavn

 

Kokkedal, 28. marts 2003.

Alle var mødt til tiden.

Til en forandring startede vi aftenen både med flæskesvære og pistacenødder, hvortil vi serverede hvidvin Wehrle`s Tokay Pinot Gris.

Herefter gik vi til bords og til forret blev serveret en portionsanretning bestående af hellefisk, stenbidderrogn, hakkede rødløg, ristet toast´brød og cremefraiche rørt op med salt, peber og dild og pyntet med feldsalat. Hertil serveredes ovennævnte hvidvin.

Til hovedret fik vi økologisk lammekølle, direkte importeret fra Herning. Hertil fik vi ovnstegte rodfrugter (persillerod, selleri, rosenkål, gulerødder, kartofler, grønne-, røde- og gule peberfrugter) og gorgonzolasauce. Salaten bestod af agurker, salatløg, frisk dild og blød gedefeta. Her drak vi rødvin Chateau la Gorce 1998.

Endelig til dessert fik vi vanilleis med kaffemousse og portvin.

Kaffen blev serveret i vores meget mangelfuld møbleret dagligstue og vi fik lidt chokolade til.

Efter en hyggelig aften kørte Karin de to herrer, Jørgen og Søren, til byen.

Kirsten og Allan

 

 

Lørdag den 1.marts i Greve.

Vi havde lavet dagen om da Allan og jeg havde et arrangement på arbejde vi var nødt til at deltage i. Desværre meldte Karin forfald på grund af den hærgende influenza.

Aftenen startede med de obligatoriske flæskesværer som for en gangs skyld havde kikset for min slagter. Jeg har selvfølgelig brokket mig og jeg fik en erstatningsportion som heldigvis var ok. Til flæskesværene blev serveret en Chardonnay Prestige 'Le Baron Louis Chavy' Brut.

Forretten var hvidløgssuppe pyntet med fintskivede forårsløg. Hertil en Alsace Grand Cru 'Riesling Pfersigberg 1999' fra vores alle kendte Maurice Wehrle. Indtil nu har jeg ikke kunnet servere denne suppe uden at mine gæster har bedt om opskriften og hvis jeg selv skal sige det så smager den godt !

Hovedretten var Coq Au Vin med godt madflute til. Hertil var der Italiensk vin 'Araja 2000' fra Santadi regionen og som er en kraftig, blød og meget velsmagende rødvin. Den vil komme til at indgå i mit vinrepertoire fremover.

Desserten var en portionsanrettet hjemmebagt (IKKE bragt !) nøddekage med med kugler af italiensk vanilie- og chokoladeis. Der blev serveret Sauternes Barsac 1990 til. Her begyndte det at knibe med gæsternes formåen, så det tog jeg som et udtryk for at alle blev mætte og forhåbentlig også veltilpase.

Vi fik selvfølgelig kaffe inden aftenen sluttede i god ro og orden. Tak for endnu en hyggelig aften og på gensyn hos Allan og Kirsten.

Jørgen

 

Ole Suhrs Gade 24.01.2003

 

De ærede medlemmer kom til tiden og blev budt velkommen med en
kølig hvidvin fra Sydafrika,

Chenin Blach-Chardonnay (høst 28/1-2002)

Karin havde lavet en Reje, krabbesalat med Tiger rejer som pynt,

dressing/lagen var med karry,

hertil brød fra Gastronomia hertil serverede vi ovennævnte vino.

Hovedretten - var mørbradgryde i dijonsauce, med svampe, bacon, løg
og peberfrugter hertil asparges kartofler, gulerødder og haricoverts.

Hertil blev serveret '2 gamle vine fra bunden af reolen' 1995 Chateau

Notton, Margaux og

1996 Chateau La Tour de Bessan, Margaux 2 cru.

Desserten var italiensk is med flødeskum og frugter.

 

Mange kærlige hilsener fra Karin og Søren

 

Vi takker for god ro og orden.

=====================================================================

 

 Gå til startside

Gå til Den Vinøse Madklub 2002