Familien Thye's hjemmeside

Lev livet medens du kan

Den Vinøse Madklub 2002

 

 

 

Julefrokost lørdag den 7. december i Kokkedal

Toget fra Hovedbanegården var ca. l kvarter forsinket, sådan at de 3 medlemmer,
der benyttede sig af dette transportmiddel, kom for sent, dette blev dog tilgivet på
grund af omstændighederne.

Vi startede med flæskesvære og snebajer samt Pinot Blanc fra Wehrle, Alsace, vores hjemlige hofleverandør.

Herefter gik vi over til det vigtigste, nemlig frokosten, der bestod af:

Marineret sild og karrysalat - kryddersild i krydderidressing - laksetærte m/dildsauce
- æg og caviar - rejer.

Mørbradbøf m/bløde løg - leverpostej m/bacon og champignon - hjemmelavet sylte
m/sennep og rødbeder - flæskesteg m/rødkål.

Endelig ost m/frugtsalat. 

Til alt dette blev der serveret snebajer, Xmash, ovennævnte hvidvin samt følgende
snapse: Linieakvavit, julesnaps, export, jubilærum samt en varm rød Ålborg til
Jørgen (han drak hele flasken).

Herefter vandrede vi i sluttet trop ind til håndboldkamp samt kaffe m/cognac og
whisky.

Vi talte lidt om vores ferie, som vi alle glæder os til og vi aftalte at vi skulle finde ud
af evt. at leje en bil hjemmefra, hvilket der arbejdes på i øjeblikket.

 

 

 

 

 

 

Mange julehilsner med ønsket om et godt nytår til alle.

Kirsten og Allan

 

Madklub fredag den 15. nov. 2002 i Greve.

Alle de ærede og smukke medlemmer mødte op og også til tiden.

Der blev startet med at blive serveret en Alsace Pinot Blanch til velkomst og
selvfølgelig de obligatoriske flæskesvær samt lidt chips.

Efter en passende tid blev der serveret aspargessuppe med kødboller i og med flutes
til. Som drikkelse fortsattes med Pinot Blanchen fra velkomsten og der blev suppleret
med en Alsace Risling, hvilken selskabet ( og jeg selv ) bedre kunne lide.

Hovedretten var en delvis selvkomponeret ret som følger. Kalvetournedot,
smørstegte aspargeskartofler, en sauce lavet på fond og portvin og så eksperimentet bestående af en ægge- flødestand med svampe og babygulerødder i lag og det hele portionsanrettet. Ud fra selskabets reaktioner og kommentarer tillader jeg mig at
tolke det til at være vellykket. Rødvinen hertil var en Bordeaux fra Listrac-Medoc,
Chateau Fourcas Loubaney 1994. Rødvinen var en gave fra mine kolleger til min
50-års dag, så der blev sendt en venlig tanke til dem. Det var en dejlig vin.

Desserten var gorgonzola med frisk pære og flutes. Der blev fortsat med rødvinen.

Der blev lagt ferieplaner over kaffen som er så langt fremskredne at der er betalt
depositum og billetterne er modtaget.

Det var dejligt at se den nye komplette madklub i Greve og jeg glæder mig til at se
jer alle igen i Kokkedal til årets julefrokost.

Jørgen

 

 

Kokkedal 27.09.2002   

 

Vi startede med flæskesværer og Chablis 2000.

Til forret fik vi serveret grillet Porto Belle svampe med gedeost og pærer svøbt i parmaskinke. Hertil fik vi flutes. Vi fortsatte med Chablis 2000.

Til hovedret fik vi Kalveculotte med gratinerede kartofler (der bestod af kartofler, selleri, persillerod, reven parmasan ost og bacon i skiver) auberginer med parmaskinke, tomater, løg, hvidløg og reven ost. Endvidere fik vi salat bestående af bønner, soltørrede tomater, friske tomater, oliven, reven selleri + skiveskåret granaost. Rødvinen hertil blev noget af en prøvelse. Først blev der serveret en Chateauneuf du Pape 1994. Den var udrikkelig. Herefter prøvede vi en fra 1992 som var glimrende. Så blev den fra 1988 trukket op. Den var værre end den første (misfarvet og grum). Så blev vi enige om, at det kunne være nok med de gamle og lukkede en Bordeaux Beau-Rivage fra 1999 op og den var udmærket.

Til dessert fik vi 4 slags oste med druer og flutes. Herefter drak vi kaffe og cognac.

Kirsten og Allan

 

 

 

 

Ole Suhrs Gade 25.10.2002

 

Karin og Søren bød velkommen i nyt madklubsregie;

Vi serverede:

Rejer i karry med peberfrugter, hertil Chateau De Plassan 1998, Bordeaux

Blanch Sec.

Fransk mørbrad med paprika sauce, rå løg, tomat og champignon

hertil 2 forskellige Californiske vine: Zanfandel 2000 Don Nicola &

Ravenswood 1999.

Dessert - Abemad med jysk snyd - frugter med råcreme - hertil blev fra

samme chateau som hvidvinen - en dessertvin; Villa Plassan 1996.

Som velkomst blev serveret

Estasi Fasti - Spumante Brut, Italy

 

alt i alt en pragtfuld aften med de nye medlemmer Kirsten og Karin.

mange venlige og sene hilsener fra Ole Suhrs Gade

karin og søren

 

Spring til Startside

Spring til Den Vinøse_Madklub_2008