Familien Thye's hjemmeside

Lev livet medens du kan

Den Vinøse Madklub 2006

 

Den Vinøses Madklubs julefrokost 2006

på Østerbro.

  

 

Som det kan ses på billedet var der kun råd til at servere én øl til velkomst.  Det
var Broekhouse julebryg på kun 3 liter.  Da frokosten stod og ventede var der ingen
flæskesvær.

Frokosten var selvfølgelig med respekt for vore traditioner og bestod af:

Marinerede sild

Kryddersild

Christiansøpigens sild

Hjemmelavet karrysalat

Torsk i majonæse

Lun ribbensteg

Æbleflæsk

Sylte (Nethes hjemmelavede)

Lun leverpostej

 

Diverse ost

Hjemmelavet frugtsalat

 

Hertil blev der selvfølgelig serveret diverse snaps og øl som lysten og evnerne
dikterede.

Der blev spillet gavespil med terninger og der blev også for første gang spillet
Bezzerwisser.

 

Alt i alt en hyggelig dag/aften i godt lag.

 

Lene og Jørgen

 

 

Karin & Søren – Lørdag, den 18. november 2006 –
kl: 18:30

 

Velkomst med Alsace, Gran Crue, Pinot Gris, 2002, Cave de Turchheim
Rejsen er bestilt til Rhodos, maj måned 2007 alt inklusive.

Vine:

2004        Abbaye de Lerins, Isle Saint Honorat, Øerne ud
           for Cannes

               produceret af munkene – cuvee du 16´ Centenarie
               Cuvee St. Honorat
2003       
Cuvee St. Pierre
2000       
Cuvee Tradition

 Dessert:

               11 forskellige oste med grapes, radisser og brød fra
               Lagkagehuset på Chr.Havn

 Hovedret:

               Oksemørbrad smurt ind i Dijonsauce, hakket rødløg og tørret timian
               hertil svampesesauce (hjemmelavet)

 Starters:

               Rød og grøn pesto samt oliven fra Italy, Ventimigla
               Bloc de Foie Gras, De Canard Rillettes de Canard
               Fra Als, Sønderjylland var importeret Kartoffelpølse og
               Persillerullepølse og diverse pølser

 

Mange kærlige hilsener

 

21. november 2006

Karin & Søren

 

Lørdag den 30. september vi igen samlet i Kokkedal

 

Desværre meldte Karin afbud, da hun var blevet forkølet og ikke ville smitte os andre.

Vi startede med snacks og hvidvin Chardonnay og fik lige ordnet verdenssituationen. Vi fik også

talt lidt om vores rejse til Grækenland  til foråret (maj), men jeg havde forsøgt, at få nogle brochurer,
men der er ikke kommet noget om Grækenland i maj 2007 endnu, så vi må jo se om der ikke dukker

noget op omkring jule-/nytårstid.

 

Herefter gik vi til bords, og denne aften skulle medlemmerne være forsøgskaniner, idet der var

et par ting, vi ikke havde prøvet før.

 

Vi startede med en forret bestående af en bund af salat herover lidt kogt fisk bestående af laks og

omviklet med hvidfisk, pyntet med et par jomfruhummere og hertil lidt dressing og brød. Vi drak

en Gewürstrauminer til.

 

Herefter fik vi kronhjortefilet og mørbrad. Her var tilbehøret ovnbagte rodfrugter og hele bagte hvidløg.
Der blev serveret vildtsauce til. Her fik vi Amarone rødvin årgang 1998 og 2000.

 

Til dessert fik vi 3 slags oste: Blå madonna,  dansk rødklit og vistnok gorgonzola med druer.

 

Kaffen blev serveret i stuen, hvor den hyggelige stemning fortsatte et par timer, hvorefter møde

blev ophævet og alle tog hjem i god ro og orden.

 

Tak for en hyggelig aften og vi glæder os til næste møde i Luns.

 

Kirsten og Allan

 

Lørdag den 15. juli 2006 i Holsteinsgade.

 

Det lykkedes at mødes midt i sommerferiemåneden og endda uden afbud, DEJLIGT!

Velkomsten og forretten var i dagens anledning slået sammen og blev serveret i sofagruppen.  
Det bestod af 5 forskellige slags tapas som var tilberedt på små sprøde sandwichbrød.  
Yderligere var der også tynd flute med lun gedeost.  Hertil blev serveret hvidvin.

 

Hovedretten var Vitello Tonnato som er kalvekød med tunsauce.  Hertil en god
Amarone Valpolicella.

 

Lene var blevet inspireret til desserten ved en anden lejlighed og havde kreeret en
portionsanretning med en bund af friske jordbær marineret i Grand Marniere drysset med let
knuste makroner og flødeskum på toppen.  Der blev serveret en Marsala hedvin til.

 

Der blev selvfølgelig efterfølgende serveret kaffe med det hele og var som sædvanlig en
dejlig aften i gode venners lag.

 

Vi glæder os til gensyn 30.september hos Allan og Kirsten.

 

Lene og Jørgen


 Lørdag, den 3/6-2006 Ole Suhrs Gade
 

Et lidt forsinket referat fra Ole Suhrs Gade 23, Staden Kjøbenhavn

Alle medlemmer; Allan, Kirsten, Lene, Jørgen, Karin og Søren - deltog i denne dejlige aften:

Vi drak en aperitif Karin har fået i julegave; Flue de Cascogne, 17% - som velkomstdrik + snacks

Forret:
Salat med spæde salatblade, rød mangold, snackpeber, rødløg og friske
asparges (mixed tomat dressing) President Gedeost, Fromage de Chevre på
brød, lidt ristet.
Hertil serverede vi en Cremant de Alsace, Mayerling

Hovedret:
Mørbrad lagt i lage af citron, olie, hvidløg og krydderurter, mørbradden var
åbnet og indeni blev lagt krydderurter, ristede pinjekerner og soltørrede
tomater, hakket fint, hvorefter den blev snørret sammen og stegt i gryde,
hertil serverede vi nye små Samsø kartofler, grønne asparges samt en lækker
fond, der havde stået og trukket det meste af dagen, uhm....

Vi prøvede med 2 vine, italienske fra vinhandlen i Holmbladsgade, men de
duede ikke - heller ikke denne gang, de var fra henholdsvis 96/98 så de blev
byttet igen - og nu gider jeg dem ikke mere.....

Fra kælderen fandt vi frem til Longridge 2001 Chardonny, South Africa samt
Nahanson Creek, 2004 Chardonny, USA samt og ikke mindst Chateau Tour Seran,
Medoc 1996 (den var rigtig god)

Tilsidst og ikke mindst - OSTEBORD - som vi alle godt kan lide;
Prima Donna, rød - President Vacherol, komælk - Tomme de Savoie, komælk -
Gouda, dansk + radisser og friske oliven fra Frankrig (hjemmebragt)

Endnu en skøn aften i madklubregie

Vi talte om en fællesmiddag på f.eks. Lunz i Øster Farimags gade

De næste gange bør vi nok drøfte ferie i maj 2007 og nok også bestille den.

Søren og Karin

Lørdag den 1. april 2006 mødtes madklubben i  Kokkedal

 

Alle mødte samtidig (de er jo nok fulgtes ad) og i godt humør.

 

Vi startede seancen med de sædvanlige flæskesvære og saltmandler, hertil fik vi – efter eget valg –

Hvidvin Summerfield California eller øl (specialølrester fra julefrokosten).

 

Efter at have klaret verdenssituationen gik vi til bords.

 

Til forret fik vi blinis med stenbidderrogn, rødløg og cremefraiche rørt op med citron og dild.
Hertil fik vi en skøn Gewurztraminer fra Wehrle.

 

Hovedretten var udendørs grillet lammekølle med flødekartofler og porrer samt appelsinsalat, der var
lidt tam, da appelsinerne ikke rigtig smagte af noget. Hertil blev der serveret en Barolo 1999.

 

Til dessert fik vi 3 slags oste med druer og flutes og hertil fik vi en Amarone fra 2001.

  

Kaffen blev serveret i stuen, og dem der havde lyst, fik en lille avec.

 

Vi mangler at aftale næste møde, idet et par af os ikke kan på det fastsatte tidspunkt.

 

Mødet sluttede i  god ro og orden ved 23,30-tiden.

 

 

Tak for en hyggelig aften, og vi ser frem til næste møde.

 

Kirsten og Allan

 

Lørdag den 28. januar 2006 i Holsteinsgade.
 

Så var det første samling i det nye år og det måtte vise sig at det desværre blev uden Karin.  
Vi savnede dig!

 

Der blev til velkomst serveret en spansk cava brut med diverse snack og selvfølgelig inklusive
de obligatoriske flæskesvær.

Forretten var 3. forsøg på at Allan og Kirsten kunne få smagt tårnet som er lagt med laks og
blå klosterkrone og let opvarmet.  Jeg havde fundet 2 Graves vine  fra Pessac-Léognan, hvor
hvidvinen var en Le Sillage De Malartic 2003 og som levede op til forventningerne (mine!).

Hovedretten var italiensk farsbrød med gratinerede kartofler, skysauce og en tomatsalat,. 
Rødvinen var en Chateau La Louviére 1996. 

Den synes jeg personligt var en skuffelse.

Desserten som blev serveret til kaffen var en kage lagt af marengsbunde med flødeskum som
var smagt til med kaffepulver og god chokolade.

Vi gav så gæsterne lov til at sidde i den bløde afdeling hvor vi fik diverse koldt og under højt
humør.

 

Endnu en god aften i gode venners lag.

 

Kærlig hilsen fra Lene og Jørgen i Holsteinsgade.


 Retur til
startside

Spring til Deb Vinøse Madklub 2005